Terug naar homepagina


Cursus: Vinzwemmen met Perslucht aan NOB instructeurs
Tussen alle wedstrijden door zijn er ook nog diverse workshops vinzwemmen verzorgd en is er sinds dit jaar een module toegevoegd aan de instructeurs bijscholingen. Samen met Rob Fokkinga heb ik les gegeven in het Vinzwemmen met Perslucht aan NOB instructeurs. Elke duikinstructeur moet elk jaar zijn of haar kennis bijhouden en kan dat doen door aan workshops mee te doen. In dat kader hebben we deze lesmodule ontwikkeld.

Vinzwemmen met Perslucht aan NOB instructeurs

Het uitgangspunt is dat een duikinstructeur prima in staat is om leerlingen te leren hoe ze op een veilige manier met persluchtapparatuur kunnen duiken. Maar wat is er anders bij het vinzwemmen met perslucht? Voor mij was het ook de eerste keer, maar het is me prima bevallen.

Een enthousiaste groep deelnemers, prima faciliteit (Rob heeft een eigen zwembad: het Walderveenbad in Loosdrecht), goede ondersteuning vanuit Bondsbureau NOB (Westley Verdonk) en vooral veel interactie! Na ruim een uur theorie en filmpjes over het vinzwemmen en waar je op moet letten bij het vinzwemmen met perslucht, was er nog ruim tijd om het water in te gaan. Ook de demoset met 7 monovinnen werd enthousiast gebruikt.

Peter Blanker
Consulent Vinzwemmen
Bas Vijlbrief en Robin Flaton20 april 2016
Bas Vijlbrief en Robin Flaton van OWT Pontos hebben zich gekwalificeerd voor het WK Vinzwemmen!
Bas Vijlbrief gaat naar het WK Vinzwemmen in Volos (Griekenland) van 22 t/m 29 juni. Bas zal uitkomen op de 50m en 100m bifins.

Robin Flaton zal gaan deelnemen aan het WK voor junioren van 4 t/m 11 juli in Annemasse (Frankrijk). Robin zal uitkomen op de 50m, 100m en 200m bifins.

Lees interview Gelderlander van dinsdag 12 april (pdf)
19 november 2015
5de competitiewedstrijd in Utrecht UITSLAGEN
Op zondag 15 november vond de 5de landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen van dit jaar plaats in Utrecht. Het was een hele bijzondere en leuke wedstrijd met deelname uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Engeland. Bekijk direct de uitslagen (pdf)

Utrecht Vinzwemmen

Stand competitie 2015, stand na 5 wedstrijden

Bekijk TOP 5 (pdf) RECTIFICATIE
Stand categorie E (pdf)
Stand categorie AMV (pdf)
Stand categorie DCB (pdf) RECTIFICATIE

12 oktober 2015
4de competitiewedstrijd van het jaar in Aalsmeer UITSLAGEN
Op zondag 4 oktober vond de vierde landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen van dit jaar plaats in Aalsmeer.
Bekijk direct de uitslagen (pdf)

Vinzwemmen

Stand competitie 2015, stand na 4 wedstrijden
Bekijk TOP 5 (pdf)
Stand categorie E (pdf)
Stand categorie AMV (pdf)
Stand categorie DCB (pdf)
18 mei 2015
3de competitiewedstrijd van het jaar in Breda UITSLAGEN
Op zondag 10 mei vond de derde landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen van dit jaar plaats in Breda.
Bekijk direct de uitslagen (pdf)

Stand competitie 2015, stand na 3 wedstrijden
Bekijk TOP 5 (pdf)
Stand categorie E (pdf)
Stand categorie AMV (pdf)
Stand categorie DCB (pdf)
29 december 2014
Uitslagen 6de landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen
UPDATE NU MET TUSSENTIJDEN 800 METER MV
Op zondag 14 december vond de 6de landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen plaatst in Golfbad Oss te Oss. Bekijk de uitslagen (pdf)

6de competitiewedstrijd vinzwemmen te Oss
6 oktober 2014
UITSLAGEN: 4de landelijke wedstrijd vinzwemmen Hoofddorp
Op zondag 5 oktober werd er in Hoofddorp de 4de landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen georganiseerd door Oceanus in samenwerking met de NOB.
Bekijk de uitslagen (pdf)

Vinzwemmen Hoofddorp
Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen succesvol verlopen!
Het Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2014 vond voor de 38e keer plaats op 21 en 22 juni 2014, in het Pieter NK vinzwemmenvan den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven.

In het prachtige zwembad kwamen ruim 130 vinzwemmers uit Europa aan de start. Deelname uit: Nederland (7 clubs), België (3 clubs), Frankrijk (1 club), Groot-Brittannië (1 club), Duitsland (7 clubs), Rusland (1 club) en Italië (1 club).

Interview Peter Blanker over NK Vinzwemmen
ALLSPORTSRADIO heeft Peter Blanker geïnterviewd over Het Open NK Vinzwemmen 2014. Beluister het interview


28 april 2014
Tweede editie van Sport4Support op zondag 14 september!
Op zondag 14 september 2014 organiseren Moordrechtse zwemvereniging Orka '97 en de Reddingsbrigade Waddinxveen de tweede editie van Sport4Support. Het evenement bestaat uit drie onderdelen: een sponsorevenement voor lokale goede doelen, een lange-afstand wedstrijd vinzwemmen en een lange-afstand wedstrijd voor reddingszwemmers. Lees verder
Sport4Support


19 mei 2014
UITSLAGEN: 3de landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen in Breda
Op zondag 18 mei werd er in Breda de 3de landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen georganiseerd door Vinzwemmen Utrecht in samenwerking met de NOB.Zwembad Breda
Bekijk de uitslagen

18 april 2014Smoothie
Ga je sneller vinzwemmen door het drinken van smoothies
?
Ik sta op het startblok. Ik zet in op 26 seconden, maximaal 27. Futtt. Het startsignaal. Ik duik. "Dertig", roept de trainer als ik terug ben. Dertig seconden doe ik erover om 50 meter te zwemmen met een monovin, twee voeten in een grote vin. Ik kijk vrolijk, maar ik baal enorm. 30 seconden! Wat een afschuwelijke tijd! Veel en veel te langzaam. Althans naar mijn zin. Lees verder
6 april 2014
UITSLAGEN: 2de landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen in Nijmegen
Op zondag 6 april werd er in Nijmegen de 2de landelijke competitiewedstrijd vinzwemmen georganiseerd door OWT Pontos samenwerking met de NOB.
Bekijk de uitslagen

4 april 2014
Peter Blanker zwemt met freediver op Bonaire!
Zoals jullie weten vind ik het leuk om met een monovin te zwemmen. Daarnaast blijft de onderwaterwereld met alle beestjes en plantjes geweldig om te zien. Lees verder en bekijk foto's
24 februari 2014
Uitslagen: Open Reünie Vinzwemmen 2014
Op zaterdag 22 februari 2014 vond de Open Réuni Vinzwemmen 2014 te Loosdrecht plaats. Met 42 deelnemers en heel veel publiek was het een succesvolle en vooral ook leuke reünie! Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Individueel klassement over 4 afstanden

Dames Heren
1. Mila Bom 1. Frank Schijf
2. Anouk Kuin 2. Dennis van den Berg
3. Ghita Puts 3. Thomas Peek
Bekijk alle uitslagen (pdf)

Mila Bom, Anouk Kuin en Ghita Puts
Mila Bom, Anouk Kuin en Ghita Puts (van links naar rechts)


Thomas Peek, Frank Schijf en Dennis van den Berg (van links naar rechts)
30 oktober 2013
Opnames TROS ZappSport
Op dinsdag 29 oktober 2013 heeft TROS ZappSport opnamen gemaakt in zwembad De Stichtse Vecht te Maarsenbroek. ZappSport Vinzwemmen
Twee teams -3 jongens tegen 3 meisjes- hebben de hun onbekende sport vinzwemmen aangeleerd gekregen door Anouk en Sven Kuin, waarna een estafette moest uitmaken wie er beter was: de meisjes of de jongens...

Wil je weten hoe dat afliep? Hou dan de uitzendingen in de gaten. Zappsport is er ieder weekend op zaterdag om 08.55 uur en rond 14.20 uur, en op zondag om 08.35 uur op Nederland 3. Zodra we de uitzenddatum weten, vermelden we die uiteraard op Vinzwemmen.nl
4 november 2013
Try-out vinzwemmen succesvol verlopen!
Bij de derde try-out dag van de vereniging RBT '98 te Tilburg stond de sport vinzwemmen op het programma.Vinzwemmen TilburgErg verrassend werd er gekeken door de 17 deelnemers naar de grote monovinnen die de zwemmers en zwemsters in staat stelde om te zwemmen als een dolfijn of zoals de meiden in de jeugdserie H2O als zeemeermin. Ook werden de snorkels die niet langs het hoofd maar voor het hoofd zaten met verbazing bekeken.

Maar ook veel lachende gezichten als ze met de vinnen aan, zwembrilletje op en snorkel voor op het hoofd gingen vinzwemmen. Een hele nieuwe ervaring voor alle 17 deelnemers die aanwezig waren.

Maar ook de kinderen en ouders van een bevriende zwemschool die na de workshop kwamen diplomazwemmen in hetzelfde zwembad keken aan het eind erg geïnteresseerd naar de vinzwemmende deelnemers van de try-out sports snorkelen bij RBT '98.

Naast de 17 deelnemers in het water waren er toen opeens ook rond de 100 geïnteresseerde toeschouwers. Na de workshop maakte Voorzitter en hoofdtrainer afdeling onderwatersport RBT '98, Sven Harteveld dan ook tijd om de zweminstructeurs van de zwemschool uitleg te geven over wat ze hadden gezien en over de gebruikte vinzwemmaterialen. Kortom een geslaagde middag!
30 oktober 2013
Verslag Nacht van Hasselt 26 en 27 oktober 2013
"
Op 26 oktober 2013 om 19.30 uur terwijl de duisternis zijn intrede deed startte de 2e Nacht van Hasselt in het ruim 50 jaar oude zwembad van Hasselt. Een vinzwemestafette in Belgisch Limburg waarbij je met een team van maximaal 12 deelnemers gedurende 12 uur zoveel mogelijk ( kilo-) meters moet afleggen..." Lees verderNacht van Hasselt