Leden vinzwemcommissie

Voorzitter: Inge van Scherpenseel,
Commissielid: Peter Blanker
Commissielid: Karin Neehus
Commissielid: Bas Vijlbrief
Commissielid: Femma Neehus
Commissielid: Leo Bol
Commissielid: Ariën de Korte

Heb je vragen aan de vinzwemcommissie?

Stuur dan een mail naar: vinzwemcommissie@vinzwemmen.nl

We zijn commissielid op persoonlijke titel. Uiteraard hebben we een binding met onze verenigingen maar we zitten in de commissie voor vinzwemmend Nederland. We vinden het belangrijk dat elke vinzwemvereniging zich vertegenwoordigd voelt in de commissie.

NOB-consulent vinzwemmen

Peter Blanker

MODULES
Hoe geef je op een verantwoorde wijze vinzwemtrainingen? Bekijk onderstaande modules!

Vinzwemcommissie


Limiettijden
Jeugd EJK 2024 ?
Senioren WK 2024 Servië

Een vinzwemmer, die op één of meer afstanden aan de voor hem/haar gestelde limiet voldoet, met een tijd behaald op 1 jaar vóór de eerste inschrijfdatum (deze valt altijd 3 maanden vóór de WK/EK), kan zich melden bij de vinzwemcommissie. De commissie kan echter niet financieel bijdragen aan de kosten die uitzending met zich meebrengt. De zwemmer gaat dus puur voor de eer, om Nederland op dit internationale podium te vertegenwoordigen, waarbij de limiettijden borgen dat de zwemmers ook daadwerkelijk een eervolle positie kunnen verwerven.


Programma competitie vinzwemmen 2024

De commissie vinzwemmen heeft onderstaande programma voor de competitie 2024 goedgekeurd. We hebben geprobeerd om het programma voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het programma voor 2024 staat hierbij vast. Vragen en opmerkingen op het programma kunnen worden gestuurd naar vinzwemcommissie@vinzwemmen.nl. De commissie zal kijken of er dan voor het programma 2025 een aanpassing nodig is.

Bekijk het programma Update (pdf)

Toelichting programma en punten competitie vinzwemmen (pdf)


Notulen

2024
2023
2022
  • Bekijk de notulen (pdf) van 7 juni 2022
  • Bekijk de notulen (pdf) van 12 april 2022

    Vraag over gebruik duikbril bij vinzwemmen

    Aanleiding: op 4 april 2022 is er een vraag binnengekomen of een bepaald masker gebruikt mag worden bij een wedstrijd vinzwemmen. In het Nederlands reglement Vinzwemmen staat dat het gebruik van een duikbril niet is toegestaan. Het NL reglement wordt grotendeels gebaseerd op het CMAS reglement. In het meest recente CMAS reglement wordt dat verbod niet meer vermeld. Lees verder (pdf)


  • Bekijk de notulen (pdf) van 15 maart 2022
  • Bekijk de notulen (pdf) van 1 februari 2022
2021

Nieuwsbrieven

2022 2021 2020

Youtube-filmpjes

Bekijk de online vergadering van de jurybijeenkomst op 16 september 2021.

 

Wel eens gedacht over Vinzwemmen? Bekijk de online presentatie tijdens de week van de Onderwatersport Vereniging.

 


MODULES
Hoe geef je op een verantwoorde wijze vinzwemtrainingen?

Na het volgen van de CMAS conferentie voor vinzwemmen is een aantal trainers bij elkaar gekomen. Dat heeft geleid tot het delen van ervaringen en het gaan uitwerken van een palet aan modules. Deze modules leggen enerzijds de kennis vast die nu nog veelal in de hoofden van de trainers zit en anderzijds geeft het concrete tips om veilig met het vinzwemmen te beginnen of verder uit te bouwen.

De modules Start Vinzwemmen en Start Vinzwemmen met Perslucht zijn beschikbaar als complete module, de overigen zijn nog in ontwikkeling. Tips, aanvullingen en gedachten zijn welkom op vinzwemmen@onderwatersport.org.


NOB Reglement vinzwemmen UPDATE


Help mee om het vinzwemmen te promoten!

Beste vinzwemmers en geïnteresseerden,
Regelmatig krijgen we verzoeken om te laten zien wat vinzwemmen is. Daar werken we graag aan mee, in de hoop dat de sport verder groeit. Om een goede demo te kunnen geven is het van belang dat er voldoende materiaal is en dat we mensen hebben om het te begeleiden. Vanuit de NOB en de commissie vinzwemmen is een set met 7 monovinnen en snorkels beschikbaar. Voor de bemensing doen we graag een beroep op zoveel mogelijk vinzwemmers en trainers!

Vind je het leuk om te helpen en ben je beschikbaar, laat dat dat dan weten via vinzwemmen@onderwatersport.org

Commissie Vinzwemmen

Evaluatie van de wedstrijd op 4 oktober 2020 in Utrecht


Beleidsplan vinzwemmen


Notulen (vervolg)

2020 2019 2018 2017

2016

2015
ArchiefVinzwemmer tekening