Agenda

Bekijk het overzicht van alle vinzwemwedstrijden en evenementen.

Zeemeermin

Als je aan vinzwemmen denkt dan is het verband met zeemeerminnen snel gelegd. Voor veel vinzwemmers zijn zeemeerminnen en/of dolfijnen de grote voorbeelden. Immers een zeemeermin heeft een 'staart' met een soort monovin aan de voeten. De bewegingen van een zeemeermin lijken sterk op de bewegingen van een vinzwemmer.

Het zwemmen als een zeemeermin is geen onderdeel van het reguliere vinzwemmen. Het is voor jonge meisjes in de leeftijd van 6 tot 10 jaar een leuke voorbereiding op het vinzwemmen.

De redactie van Vinzwemmen.nl heeft onderstaand filmpje gemaakt zodat je heel goed kunt zien hoe leuk het is om te zwemmen als een zeemeermin.

Zeemeerminlessen

Het zwemmen als een zeemeermin wordt in Nederland steeds populairder. Vandaar ook dat verschillende zwembaden allerlei leuke zeemeerminlessen organiseren. Wist je dat er ook al een NK Zeemeermin Zwemmen is georganiseerd? Er deden maar liefst 75 zeemeerminnen mee. Voor jonge kinderen (vooral meisjes) is dit natuurlijk fantastisch. In Zwembad De Meerval (Wijchen) is er zelfs een Zeemeerminnen Academie opgericht. Hoe leuk is dat?

Zeemeermin en dolfijn

Het zwemmen als een zeemeermin is een eerste aangename kennismaking met het vinzwemmen. Als zeemeermin leer je ook veel basisvaardigheden van het vinzwemmen zoals onder water zwemmen en de dolfijnslag. Ben je wat groter geworden? Dan kun je als zeemeermin heel gemakkelijk doorstromen naar het vinzwemmen en op je zeker een voorsprong.

Wat moet je allemaal kunnen om een zeemeermin te worden?

Natuurlijk moet je kunnen zwemmen als een zeemeermin. De armen heb je langs je lichaam en je maakt een soort dolfijnslag. Maar alleen kunnen zwemmen is niet voldoende om een volwaardig zeemeermin te zijn. Andere belangrijke punten zijn bijvoorbeeld make-up, haar en natuurlijk moet je je ook kunnen gedragen als een zeemeermin. Het is heel leuk om dit allemaal te leren.

Waar koop je een zeemeerminstaart?

Als je wilt zwemmen als een zeemeermin dan heb je natuurlijk ook een zeemeerminstaart nodig. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg webshops om er eentje te kopen. Hieronder tref je twee suggesties waar je een goede en vooral ook mooie zeemeerminstaartstaart kunt aanschaffen. Wedden dat je het hartstikke leuk gaat vinden om te zwemmen als een zeemeermin?

Waar in Nederland kun je les krijgen om te leren zwemmen als een zeemeermin?

Zwembad De Meerval, Wijchen
Golfbad Oss, Oss
Zwembad Zuid, Schiedam

Staat jouw zwembad of club hier nog niet bij? Stuur ons dan gerust een mail.Vinzwemmer tekening